Dedikerade

Vi var det när vi började – och vi är det än idag.

Om FIRE

År 1999 startades företaget Riskkonsulterna Mellansverige i Västerås av brandingenjören Johan Hallencreutz efter att ha jobbat inom olika räddningstjänster. Det lilla företaget inriktade sig till en början mot riskanalyser för planärenden och Sevesoanläggningar. År 2003 bytte man inriktningen genom att fokusera mer på projektering av byggnadstekniskt brandskydd, varpå man även antog namnet Fire and Risk Engineering som förkortades till FIRE.

Samtidigt i Uppsala (2004) startade Brandinspektören Lennart Danielsson företaget Brandbyrån som även de inriktade sig på projektering av byggnadstekniskt brandskydd. FIRE och Brandbyrån beslutade år 2007 att gå samman under gemensam flagg, vilket blev grunden till dagens bolag Fire and Risk Engineering Nordic AB.

Fire har idag kontor i Uppsala, Västerås, Eskilstuna samt Stockholm och bedriver huvuddelen av verksamhet i denna region (ex. Örebro, Katrineholm, Enköping, Norrköping, Linköping, Gävle, Ludvika, Borlänge). Men Fire jobbar inte bara i närområdet utan även med flera stora fastighetsägare och bolag över hela Sverige.

Med över 20 år i branschen och flera SAK3 certifierade Brandingenjörer är Fire en av Sveriges
ledande brandkonsultfirmor. Hör av er till oss om ni vill ha hjälp i ert projekt.

Vill du bli en av oss?

Vi erbjuder en garanterat bra lön och ett mycket generöst bonussystem. Du kommer få mycket ansvar och vara med i många spännande projekt. Allt från förskolor till stora industriprojekt. Vi har en utbildningsplan som sträcker sig över 5 år och som bla innefattar fördjupning i sprinkler, brandlarm, konstruktion, CFD, PFS, PBL.
När du är mogen så ser vi till att du certifierar dig som SAK3.
Du får gratis träningskort och möjlighet att träna på betald arbetstid. Vi genomför kontinuerliga hälsokontroller och har ett mycket bra försäkringsskydd som innefattar vårdgaranti med snabb tillgång till specialistläkare och inkomstförsäkring.

Kontakta Johan Hallencreutz om du vill veta mer.