Om Fire

dedikerade - Vi var det när
vi började och är det än idag

vi löser problem. vi är engagerade, kompetenta, snabba och hållbara

Vårt löfte
& våra värdeord

Fire AB erbjuder dig en trygg och kunnig samarbetspartner genom hela ditt projekt. Vi engagerar oss för att skapa användbara, tilltalande och hållbara byggnader och miljöer med så hög säkerhetsnivå som är ekonomiskt rimlig i linje med lagstiftning och normer. Det gör vi genom:

  • hög kompetens och kontinuerlig kompetensutveckling,
  • användande av erkänd ingenjörsvetenskap och god yrkesetik,
  • hög tillgänglighet och snabb handläggning,
  • hög integritet och en oberoende ställning på marknaden.

Vi lovar dig en positiv attityd, en hög servicenivå och en personlig kontakt genom hela byggprocessen för att underlätta problemlösning och främja smidiga processer.

Vi löser problem. Vi är engagerade, kompetenta, snabba och hållbara!

Om fire

specialister på brandprojektering, sprinkler och riskhantering

Sedan 1999 har vi hjälpt kommuner, regioner, fastighetsägare och byggbolag att upprätta brandskydd och sprinklerlösningar med hög kvalité. Vår långa erfarenhet och med kunden i fokus är vi det naturliga valet till er trygga samarbetspartner.

Vi projekterar brand och sprinkler samt upprättar handlingar för er byggprocess eller förvaltning. Vi skräddarsyr vad som passar just ditt projekt eller behov. Läs mer om våra tjänster här

Vi levererar projekt med högsta kvalitet, samtidigt som vi arbetar med att behålla företaget klimatpositivt. Vi på Fire är såklart extra stolta över att vara den första klimatpositiva renodlade brandkonsultfirman i Sverige!

Fire har flera kontor i Mälarregionen men verkar i hela landet, från södra Skåne till norra Norrland.

Hos oss möts du av cirka 20 stycken engagerade och snabba konsulter med olika specialiteter vilket gör att du kan känna dig trygg i att vi har all kunskap inhouse för att kunna guida ditt projekt i land. Alla våra medarbetare har gedigen kompetens av att självständigt driva projekt.

certifierad personal

SAK3 BRAND med behörighet N och K

Fire and risk engineering
- din hållbara konsult

För oss är det viktigt att verka för ett hållbart samhälle på alla sätt som vi kan och vi har bestämt oss för att det måste få kosta både tid och pengar.

Vi vill ligga i framkant och på så sätt inspirera andra så att vi gemensamt kan driva utvecklingen framåt i branschen. Vår ambition är att ständigt förbättra oss och dela vårt brinnande intresse i dessa frågor.

Fire vann 2022 års pris på Västerås Stads näringslivsgala för bästa hållbarhetsföretag. Ett härligt kvitto för oss att vi är på rätt väg. Utmärkelsen delas ut för att inspirera samt premiera företagsamma företagare och organisationer som utvecklar sina verksamheter och förverkligar sina visioner. Vi är otroligt stolta över denna utmärkelse.

Fire är miljöcertifierade enligt ISO 14001 samt ISO 26 000. ISO 26 000 handlar om organisationers sociala ansvarstagande och denna certifiering är vi särskilt stolta över. Vi ville även göra mer inom miljöområdet och år 2020 så blev vi som första brand- och sprinklerkonsult i Sverige klassade som klimatpositiva enligt PAS 2060.

Desto fler organisationer som resonerar likadant desto närmare kommer vi målen. Förutom miljöarbetet och våra externa sociala satsningar så tycker vi att det är viktigt för hela branschen att jobba för etisk prissättning och goda verksamhetsmetoder.

Vår största och viktigaste tillgång är våra kunder men också våra medarbetare. Det är avgörande för företagets framtid att se till att vår personal trivs. Mår personalen bra sprider sig detta till våra kunder och deras upplevelse.

Johan Hallencreutz

VD och grundare
Brand- och riskingenjör
Certifierad sakkunnig SAK3

073-300 00 70
hallencreutz@fireab.se

Karriär

vill du bli en av oss?

Vi erbjuder en garanterat bra lön och ett mycket generöst bonussystem. Du kommer få mycket ansvar och vara med i många spännande projekt. Allt från förskolor till stora industriprojekt. Vi har en utbildningsplan som sträcker sig över 5 år och som bla innefattar fördjupning i sprinkler, brandlarm, konstruktion, CFD, PFS, PBL.